
Revision of an order under
section 32 of the FCRA, 2010

 

Q1. Who is eligible to submit a revision application? 

Any person who is registered under the Foreign Contribution (Regulation) Act, 2010 (FCRA 2010)
and rules made thereunder and is aggrieved of an order of the Central Government may prefer
revision application in terms of section 32 of the FCRA 2010 and rule 20 of the Foreign Contribution
(Regulation) Rules, 2011 (FCRR 2011).  

Q2. How can an association file an application for revision of an order
passed by the competent authority under FCRA, 2010? 

An application for revision of an order shall be made to the Secretary, Ministry of Home Affairs,
Government of India, New Delhi in electronic form only. 

Q3. Can revision applications be sent through physical mode (on paper
mode)? 

No. With effect from 1st September 2022, applications are acceptable only in electronic mode. 

Disclaimer: This document is intended solely for educational purposes. The content herein is
subject to change based on evolving finance trends and any relevant rulings by the
Government of India. Readers are advised to consult with qualified professionals for specific
guidance related to their individual circumstances.



Q4. What is the procedure for an association to file an application for
revision of an order passed by the competent authority under FCRA,
2010? 

Any organization who wants to file an application for revision of an order passed by the competent
authority may upload a scanned copy of its application on the FCRA web portal 
(https://fcraonline.nic.in/) under main heading “Services under FCRA”, Subheading “Revision
Application against Section 32, FCRA 2010”. 

Q5. Is one required to send a physical copy of an electronically filed
revision application to the Ministry of Home Affairs (MHA)? 

There is no need to send a physical copy of the revision application or any related document to
MHA. 

Q6. Is there any format of the revision application? 

No. Scanned copy of duly signed application in plain paper is acceptable. 

Q7. Is the applicant required to submit justification for revision of
Order? 

Yes. Justification for revision of Order must be submitted online along with the supporting
documents, if any. 

Q8. What is the fee for making an application for revision of an order
passed by the competent authority under FCRA, 2010? 

 A fee of Rs.3000/- (Three Thousand only) must be paid through the payment gateway specified by
the Central Government. 

https://fcraonline.nic.in/


Q9. What is the time limit for making an application for revision of an
order passed by the competent authority under FCRA, 2010? 

The application must be made within one year from the date on which the order in question was
communicated or the date on which it otherwise came to know of it, whichever is earlier. 
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